Månedsbrev fra Ordfører
Publisert 20.08.2019

Demokratiet er den beste oppfinnelsen vi har. Bruk stemmeretten og vær med på å bestemme hvem som skal styre i Gjesdal.

Publisert 02.08.2019

Når dette ordførarbrevet vert lagt ut på kommunen si heimeside, er vi midt i årets blinkfestival - BLINK19. Det er fjerde år Ålgård og Gjesdal er med på denne folkefesten.

Publisert 28.06.2019


 

Jeg kjenner av og til på en uro. At verden ikke utvikler seg slik den burde. At helsen, for en stund, ikke var slik jeg ønsket det. At ordførertravelheten kan bli for stor. Akkurat her jeg sitter nå, avslutter og summerer opp til sommers, så kjenner jeg på en følelse som jeg tror best kan beskrives som junilykke.

Publisert 29.05.2019

Dette er ment som en påminnelse til oss alle om å møte hverandre på en ordentlig måte. Jeg vil med dette slå et slag for vennlighet, høflighet og god gammeldags folkeskikk.

Publisert 30.04.2019
Publisert 07.03.2019

 

Gjesdal kommune arbeider for at flere bedrifter skal etablere seg på Skurve, Ålgård, Oltedal eller Dirdal/Gilja. Selv om undersøkelser viser at vi er en svært næringsattraktiv kommune, som har hatt en markant vekst i antall arbeidsplasser de seineste årene, så er det svært mange gjesdalbuer som må pendle ut av kommunen for å finne arbeid. En viss arbeidspendling er både ønskelig og naturlig i et dynamisk arbeidsliv slik vi har det på Nord Jæren, men vi ønsker oss en bedre balanse. Derfor jobber kommunen målrettet for å tiltrekke seg nye bedrifter med nye arbeidsplasser.

Publisert 13.02.2019

Gjesdalbuen kan i sitt nettoppslag fortelle at Gjesdal kommune er blant landets dårligste til å svare sine innbyggere. Dette er ikke godt nok. Her må vi ta oss sammen, og jobbe knallhardt for å forbedre oss. Vårt soleklare mål skal være å bli blant landets beste.

Publisert 14.01.2019


I år er det valg - lokalvalg. Den 9. september skal du og jeg komme oss til valglokalet, registrere oss, gå til stemmeavlukket, finne stemmeseddelen, rusle bort til urnen og slippe stemmeseddelen ned i urnen. Mange kaller det å stemme en borgerplikt, men mye mer enn det er en borgerplikt, er det å kunne stemme en rett. Stemmeretten er en fantastisk demokratisk rett. Retten til å stemme er grunnmuren i et folkestyre.

Publisert 22.10.2018
Lura Turistheim - Lokstallen - Ålgård sentrum

Visste du at vi i Gjesdal har en plass som heter Ambassadør Ålgårds plass? Vet du hvor den ligger? Ambassadør Ålgårds plass ligger midt i Gjesdals nye sentrum, midt i det beste stykket på indrefileten. Det som vi stort sett kaller torget, bærer det offisielle navnet Ambassadør Ålgårds plass.

Publisert 25.09.2018

Lørdag den 22. september gikk Gjesdal på Skeivå av stabelen. Uken etter markerer Smarte Gjesdal seg sterkt på Nordic Edge som i år har temaet Smart with a Heart. Smart og skeiv to sider av samme sak.

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573