Finalist til Statens pris for byggkvalitet 2019

Klikk for stort bilde Ivar Brekken

Gjesdal kommune er så heldige å bli nominert til Statens pris for byggkvalitet 2019. Etter 82 nominerte er vi blant de 3 finalistene.

Det hele skal avgjøres i Oslo den 25. september 2019 med alle finalistene tilstede.

Dette sier de ansatte om nyheten:

Leder for kommunens utbyggingsavdeling, Trond Hansen:

Det er alltid stas å få den type anerkjennelser, og bare finaleplassen er en fjær i hatten for oss. Sentrum blir mer og mer komplett, og det er tydelig at stedet blir mer og mer brukt – helt i tråd med våre intensjoner. Det gleder meg.

Ordfører Frode Fjeldsbø:

Gjesdal kommune har satset djervt på å utvikle et nytt sentrum, der torg og kanalpark utgjør kjernen. For oss er det en flott anerkjennelse å være nominert til denne viktige prisen. Vårt flunkende nye sentrum har blitt til gjennom et utstrakt samarbeid mellom kommune, foreningsliv, næringsliv og innbyggerne i kommunen – der innbyggermedvirkningen har vært helt avgjørende. Dette viser hva en offensiv kommune kan få til gjennom målrettet samskaping.

Kommunalsjef Kultur og samfunn, Årstein Skjæveland:
Det er utrolig tilfredsstillende at kommunens arbeid i forbindelse med transformasjonen av sentrum, mottar slike nominasjoner som tilfellet her med Statens pris for byggkvalitet. Vi har jobbet målrettet, tatt nødvendig med tid for å få forslagene godt forankret både internt og eksternt, og det ser vi konkrete resultater av både gjennom kvaliteten på byggeriet i seg selv, men og gjennom antall brukere som benytter seg av Ålgård sentrum. Uansett utfall er vi utrolig stolte.

Klikk for stort bilde Reidun Solli Skjørestad  Klikk for stort bilde Sven-Olav Jensen