Bedriftsbesøk Aalgaard Bygg

F.v.: Frode Fjeldsbø, Knut Underbakke, Jan Erik Sletten, Svein Olav Aalgård og Andrè Andreassen. - Klikk for stort bildeF.v.: Frode Fjeldsbø, Knut Underbakke, Jan Erik Sletten, Svein Olav Aalgård og Andrè Andreassen.

Tirsdag 29. september var det tid for første bedriftsbesøk etter sommerferien, og turen gikk denne gangen til Aalgard Bygg - hvor vi ble møtt av Svein Olav Aalgård og Jan Erik Sletten

Aksjeselskapet ble stiftet i 2011 av Svein Olav Aalgård og Christopher Oftedal, og har med andre ord snart 5-årsjubileum. Aalgaard Bygg har siden oppstarten hatt en akkumulert omsetning på 135 mill, men gitt en betydelig vekst siden oppstarten har man pr i dag passert 50 millioner så langt i 2015. Denne veksten gir synergier også for øvrig deler av næringslivet i Gjesdal - Aalgaard Bygg anslår nemlig at 75 % av deres omsetning tilflyter underleverandører lokalisert i kommunen.

Bedriften, som er godkjent lærebedrift, sysselsetter i dag ti ansatte hvorav to er lærlinger. Selskapet har også hatt en god dialog med NAV og har bistått med praksisplass i en periode. Aalgaard Bygg har i all hovedsak satset på nybygg, og har godt over halvparten av sine oppdrag i Sandes med Time og Gjesdal på hhv andre- og tredjeplass. Årsaken til den betydelige aktiviteten i Sandnes begrunner selskapet med god tilgang på tomteområder. Ca 65 boliger er levert/igangsatt siden oppstarten i 2011.

Under besøket benyttet ordfører Fjeldsbø anledningen til å informere om boligpolitisk strategi, som per i dag er på skissestadiet, og hvordan kommunen ønsker å ta posisjon som grunneier for å kunne drive boligpolitikk. Eksempelvis kan dette gjøre gjennom organisering av et tomteselskap, tilsvarende Sandnes, slik at man kan tilby boliger til eksempelvis førstegangsetablerere, vanskeligstilte og eldre.

Kommuneplanprosessen ble også diskutert, med særlig fokus på området på Høljaberget hvor Aalgaard Bygg har vært aktiv for å få til en omregulering til boligformål.

Begge parter sa seg godt fornøyd med møtet som var både interessant og lærerikt.