Bålforbud

NÅ ER DET BÅLFORBUD SOM GJELDER🔥
Totalforbudet som har vært i effekt for Rogaland brann og redning IKS (RBR) sine eierkommuner oppheves mandag 29. april 2019.

Selv om totalforbudet er opphevet gjelder fortsatt det generelle bålforbudet som er fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål, grill, stormkjøkken og engangsgrill i eller i nærheten av skog, fjell, strand, svaberg og innsjø.

• Alle må være forsiktige og opptre på en slik måte at brann ikke oppstår. Det gjelder alle, hele tiden og over alt.
  • Det er lov å grille i egen hage. Vær forsiktig og bruk hodet når du gjør opp ild utendørs. Er du i tvil om det er trygt å gjøre opp ild, er det bedre å stå over.
  • Sjekk alltid hvilke regler for utendørs brenning som gjelder for din kommune. Alle innbyggere må vise aktsomhet og opptre på en slik måte at det ikke oppstår brann.

Bålforbud

Fra 15. april til 15. september er det generelt bålforbud i Norge. I denne perioden er det ikke tillatt å tenne opp bål, grill eller engangsgrill i eller i nærheten av skog og annen utmark.

Hva er utmark og innmark?

Utmark: Skog, fjell, strand, svaberg, innsjø og naturområder som ikke er innmark.
Innmark: Området rundt egen bolig og fritidsbolig. Arealer som benyttes til matproduksjon og nyttevekster.

Det fine været den siste tiden har ført til at det er svært tørt i gammelt gress, visne planter, løv og lyng. Dette er med på å øke skogbrannfaren. Enkelte områder er nå så tørre at det er uforsvarlig å tenne bål og bruke engangsgrill. Alle må vise aktsomhet og opptre på en slik måte at det ikke oppstår brann. Dette gjelder alle, hele tiden og over alt. Er du i tvil om bålbrenning eller grilling kan medføre brann, er det bedre å stå over!

For mer informasjon om bålforbudet, sjekk Rogaland brann og redning: www.rogbr.no